Ruim een maand geleden werd ik gebeld door een HRM – adviseur die ingeschakeld was door een klant van hem naar aanleiding van een naverrekening op de verzuimverzekering.
De vraag aan mij was of ik wilde controleren of de betreffende verzekeraar de naverrekening correct had uitgevoerd en of het inderdaad klopt dat de klant ruim € 14.000,= moest betalen voor de naverrekening over de laatste drie jaar.

Een mooie uitdaging die ik graag aan ga, zeker als ik het idee heb dat er hier en daar nog wel iets uit te leggen was.

Na controle van de stukken en goed overleg met de behandelaar bij de verzekeraar bleek onder andere dat niet volledig de juiste gegevens waren opgegeven en dat er personeelsleden waren aangemeld waarvoor geen premie verschuldigd was.
Daarnaast was de bestuurder/oprichter van de stichting ook meeverzekerd, terwijl zij niet meeverzekerd had kunnen worden op de polis aangezien er geen sprake van een machtsverhouding kan zijn.

Al met al is er inmiddels een heel groot bedrag teruggestort aan relatie en ga ik ervoor zorgen dat de polis correct wordt ingeregeld voor relatie.

Bij wie dit mis is gegaan is onbekend. Belangrijkste is dat de HRM – adviseur heeft gesignaleerd dat dit een extreem hoge naverrekening was en hij mij ingeschakeld heeft om dit verder voor zijn klant op te pakken.
Voor mij als adviseur is het van belang goed te kunnen schakelen met behandelaars bij verzekeringsmaatschappijen. Persoonlijk contact is van zeer groot belang.
Er werken mensen bij verzekeraars en ons vak blijft mensenwerk. Zodra je er als adviseur niet met een gestrekt been ingaat en ook de belangen van de verzekeraar helder hebt kom je er vaak samen goed uit.

In dit verhaal een dikke pluim voor de Amersfoortse, zij hebben dit dossier zeer coulant opgepakt en dit is voor mij de belangrijkste reden om zo veel mogelijk rechtstreeks met verzekeraars te blijven samenwerken.

Loop je als ondernemer/werkgever of wellicht als accountant, administrateur of HRM – adviseur tegen zaken aan waarbij je het idee hebt dat de uitleg van de verzekeraar aangevochten zou kunnen worden? Laat het me weten! Door mijn jarenlange ervaring in het vak en mijn contacten bij diverse partijen is het vaak goed mogelijk het gesprek aan te gaan en er voor de relatie een betere deal uit te krijgen.

Communiceren is daarin het key-word!