Terugblik

Het einde van het jaar is altijd een moment om terug te blikken op de periode die achter je ligt. Jolanda Brand van Intrahuis vat 2016 mooi samen: ,,voor wat betreft de woningmakelaardij is er veel veranderd en lijken ‘oude’ tijden te herleven. Een jaar geleden trok de makelaardij al behoorlijk aan, maar sinds dit voorjaar is de markt nog beter geworden.”

Dat betekent dat minder woningen onder water staan en dat, in combinatie met de extreem lage rente, mensen zich een groter of luxer huis kunnen permitteren tegen eenzelfde of soms goedkopere maandlast. Hierdoor kunnen veel mensen doorstromen waardoor er ook weer meer eengezins- en starterswoningen op de markt komen. ,,Op dit moment merken wij dat er minder nieuw aanbod komt. Daarnaast worden woningen die nu nieuw op de markt komen in korte tijd veel bezocht en snel verkocht,” weet Jolanda.

,,Wij als Intrahuis zijn blij met het afgelopen jaar. Naast de positieve marktontwikkelingen is ons team uitgebreid met Stefanie. Zij is de hele week op kantoor en ons eerste aanspreekpunt. Hierdoor kunnen Angela en ik ons meer toeleggen op de commerciële activiteiten. Voor de bestaande bouw is een groot gedeelte van onze portefeuille dit jaar verkocht. Dat is goed nieuws! Maar u zult begrijpen dat wij ook nieuw aanbod nodig hebben. Wij prijzen ons gelukkig met een mooie klantenkring van fijne cliënten die altijd weer bij ons terugkomen, of hun kinderen, familie en vrienden aan ons doorsturen,” lacht Jolanda.

Nieuwbouw
Naast de portefeuille bestaande bouw heeft Intrahuis het afgelopen jaar verschillende nieuwbouwprojecten verkocht.

Forty Five
Project Forty Five is op dit moment in verkoop. Dit is een bijzonder project waarbij een oud kantoorgebouw wordt getransformeerd naar een woonappartementencomplex. Na de start verkoop afgelopen najaar is nu al 50% verkocht. De succesvolle formule van het eerdere project Castagne in Ridderkerk wordt ook hier toegepast. Deze appartementen worden zo compleet mogelijk opgeleverd: inclusief luxe keuken en badkamer, toilet, vloerverwarming, e.d. Een ander bijkomend voordeel is dat de bouwperiode aanzienlijk korter is dan wanneer het gehele gebouw nog gerealiseerd zou moeten worden.
Het gebouw Fortyfive heeft een zeer centrale ligging aan de Stationsweg in Zwijndrecht. De appartementen met plafond en hoge raampartijen (2.70m hoog), balkons, en parkeerplaatsen op een afgesloten terrein zijn voor de kopers de voornaamste redenen om te kiezen voor een woning in dit project.

Nieuw Havenkant
,,In Heerjansdam mochten wij het project Nieuw Havenkant verkopen, waarvan de eerste fase reeds in 2012 is gerealiseerd. De tweede fase liet op zich wachten door de crisis, maar is nu mede door het enthousiasme van inwoners binnen enkele maanden bijna geheel uitverkocht. Mensen kunnen en durven weer!”

Exclusief
Jolanda vervolgt: ,,wij prijzen ons gelukkig met een zeer gevarieerde portefeuille. In het exclusievere onroerend goed doen wij ook goede zaken. Enkele exclusieve nieuwbouwprojecten zoals Waalhof en Carnisserhoeck zijn op een aantal bouwnummers na volledig uitverkocht. In het exclusievere segment van bestaande bouw hebben wij een aantal zeer fraaie vrijstaande objecten in verkoop. Variërend van een woonboerderij, een landhuis volledig in 1870 stijl, tot een notariswoning en enkele kavels op mooie locaties, om maar enkele mooie objecten te noemen.” Voor het meeste exclusieve aanbod heeft Intrahuis een videobrochure laten ontwikkelen die op aanvraag wordt toegestuurd. Hierdoor krijgt u een bijzonder goed ‘beeld’ van deze objecten.

,,Met veel vertrouwen kijken wij uit naar 2017. De rente zal gaan stijgen, dat kan niet uitblijven, maar daar hoeven wij niet van in paniek te raken. Een hogere rente kunnen wij best aan!
Vanaf volgend jaar kunnen kopers nog ‘maar’ 101% van de koopsom lenen, wat betekent dat bij elke koop eigen geld ingelegd moet worden. Wij zijn hier voorstander van, want niemand wil tenslotte ‘onder water beginnen’, toch? Het zou jammer zijn als we helemaal niets geleerd hebben van de crisis! En misschien moeten we gewoon weer eens ouderwets sparen voor een nieuwe keuken of badkamer ;-),” lacht Jolanda.

,,Wij wensen iedereen een hele fijn feestmaand toe, geniet van degenen die u lief zijn en koester de mooie momenten. En mocht u volgend jaar overwegen te verhuizen… bel ons gerust! Wij staan voor u klaar.”

Alle goeds,

Jolanda, Angela & Stefanie