Ik hoor je nu denken, kostenbesparend verzekeren? Verzekeren kost toch alleen maar geld?

Uiteraard betaal je premie aan de verzekeraar wie het risico verzekerd, maar wellicht kan je wel minder betalen en zo geld overhouden voor andere, leukere dingen.

Sinds 1 januari 2013 hebben we in Nederland een provisieverbod op complexe en impactvolle financiële producten. Denk hierbij aan een hypotheek, levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering.
De tarieven van de aanbieders / verzekeraars zijn verlaagd met het provisiepercentage welke normaliter naar de adviseur ging en je betaalt de adviseur nu rechtstreeks voor zijn of haar dienstverlening.

Halverwege 2011 was dit verbod volop in het nieuws en vanuit mijn werk, toen nog als adviseur in loondienst van een assurantiekantoor, kwam ik er dagelijks mee in aanraking.
Wat ik me toen afvroeg was waarom dit verbod er alleen kwam op deze complexe en impactvolle producten, waarom ook niet op alle andere verzekeringen?
Zou dat niet veel eerlijker en transparanter zijn?
Dat is het begin van Nouveau Consultancy geworden.

Op 1 januari 2012 opende Nouveau Consultancy haar deuren met de visie dat verzekeren een oplossing is om risico’s af te dekken, maar zeker niet altijd de beste oplossing is.
Er wordt niet meer op basis van provisies gewerkt. Daardoor zijn de premies lager en betaalt de klant ons voor de door ons geleverde adviezen.
Onze beloning mag niet afhankelijk zijn van de premies die de klant betaalt.

Voor veel klanten (zowel particuliere als bedrijven) kunnen wij op deze manier vaak kostenbesparend verzekeren. Wij bepalen namelijk vooraf op basis van onze kennis en jaren lange ervaring hoeveel uren wij nodig hebben om de klant op jaarbasis voldoende bij te staan.
Dit aantal uren slaan wij om in een service abonnement. Veel al is dit voordeliger dan de vaak hoge provisies die ongemerkt ieder jaar aan de adviseur worden betaald door verzekeraars.

Hoe vaak spreek jij je adviseur? Staat deze frequentie in verhouding tot de verdiensten die hij of zij ieder jaar ontvangt? Vraag je je zelf dat eens af en als je daar aan twijfelt neem dan eens contact met ons op. We maken graag een gratis QuickScan van de verzekeringen welke er nu lopen, zodat je snel inzichtelijk hebt hoeveel je minimaal kan besparen.

Ik hoor graag van je hoe jij je dienstverlening van jouw huidige adviseur ervaart!

#kostenbesparend #provisieverbod #eerlijk #transparant