13 maart 2015

Vrijdag de 13e……. zal het ons veel ongeluk gaan brengen?

Vanochtend begonnen met een lekke band, zou dat een teken zijn? Zelf geloof ik er niet in, volgens mij wordt het gewoon een mooie nieuwe vrijdag. Terwijl ik deze blog schrijf zit ik heerlijk met mijn gezicht in de zon, dus hoezo ongeluk?

Een ongelukje is vaak zo gebeurt, fijn als het bij een klein ongelukje blijft.
Maar wat als het echt een groot ongeluk blijkt te zijn, waar wellicht zelfs meerdere mensen slachtoffer van geworden zijn. Verzekeringen sluit je af met het idee dat deze tot uitkering zullen komen op het moment dat er inderdaad veel schade is.
Kleine schades zullen veel al niet worden geclaimd bij de verzekeraar, maar wat is het fijn dat als je bijvoorbeeld je auto total loss rijdt er een bedrag wordt uitgekeerd om een andere auto te kopen. Of nog erger, je bedrijf brandt tot op de grond toe af. Dat zijn de risico’s waar verzekeringen een prima oplossing voor zijn.

Mijn visie is dat je niet alles hoeft te verzekeren. Als je als ondernemer of als particulier persoon bepaalde risico’s zelf kan dragen, waarom dan premies betalen voor een verzekering.

Goed voorbeeld vind ik hierin de aanvullende ziektekostenverzekeringen. Ik kom nog veel polissen tegen waarop alles is meeverzekerd en met name ook de tandartskosten, terwijl sommige mensen maar twee keer per jaar  bij de tandarts komen, alleen voor de controle.
Waarom dan toch een tandartsverzekering?
Het biedt zekerheid, veiligheid. Daar zijn we gek op als Nederlanders.

Ik zou graag eens horen hoe je er over denkt? Alles verzekeren en dus voor zekerheid en veiligheid kiezen of toch ook zelf nog risico nemen?
Wil je me dat laten weten?

Voor nu een hele veilige vrijdag de 13e toegewenst en zeer relaxed weekend!

 

#vrijdag de 13e #ongeluk #veiligheid #zekerheid