Jij en je partner hebben besloten uit elkaar te gaan, daar komt veel bij kijken.
Wie blijft er in het huis wonen, hoe ga je de zorg omtrent eventuele kinderen regelen, gaan jullie elkaar wel of niet alimentatie betalen? Allemaal vragen die op jullie afkomen tijdens de gesprekken met de mediator of advocaat.
Misschien hebben jullie er zelf ook wel al over gesproken en er een beeld bij gevormd.

Indien er kinderen in een relatie zijn geboren, zien wij in de praktijk vaak dat de moeder een stapje terug doet in haar carrière en minder gaat werken en sommige gevallen zelfs helemaal stopt met werken. Na de scheiding zal zij vaak weer aan het werk gaan om haar financiële zaken te regelen en om zo ook voor de kinderen te kunnen blijven zorgen.

Als je langer uit het werkende leven bent geweest, kan het lastig zijn weer een baan te vinden. Welk werk wil je gaan doen? Welke diploma’s heb je? Waar moet je beginnen met solliciteren?
Om je daar bij te helpen hebben wij Gudi Baars van WorkspaceCenter in het team van Scheiden & Meer (www.scheiden-en-meer.nl) opgenomen, zie www.workspacecenter.nl.

Ondanks dat met name vrouwen na een scheiding veelal weer aan het werk gaan, wordt er ook vaak een alimentatie afgesproken. Er zijn twee vormen van alimentatie, partneralimentatie en kinderalimentatie.
De namen geven al aan waar de alimentatie betrekking op heeft, alleen voor de kosten van de kinderen of ook een vergoeding voor de partner met een lager inkomen.

Vaak is de alimentatie ontvangende partner afhankelijk van de alimentatie inkomsten. Deze inkomsten zijn hard nodig om het nieuwe één-oudergezin draaiende te houden.
Maar wat als de betalende partner komt te overlijden? Dan vallen deze inkomsten in één klap weg. En wat dan? Dan zijn de kinderen één van de ouders kwijt en de achterblijvende ex-partner komt voor grote financiële problemen te staan.

Dit risico is zeer eenvoudig af te dekken met de zogenaamde alimentatieverzekering. In feite is dit een overlijdensrisicoverzekering op het leven van de betalende partner, die bij overlijden een uitkering betaalt welke gelijk is aan de nog te ontvangen alimentatie.
Deze polis is een maatwerkoplossing, iedere echtscheiding en iedere alimentatieverplichting is tenslotte verschillend.

Ik adviseer  u graag over de mogelijkheid van het afsluiten van een alimentatieverzekering. Ik kan een maatwerkofferte maken. Dit kan worden meegenomen in de overige afspraken welke u samen met de mediator of advocaat maakt. U kan dit zien als een belangrijk onderdeel van de te maken afspraken binnen de echtscheiding.

Ook voor andere financieel advies rondom de echtscheiding kunt u bij Nouveau Consultancy terecht.

Kortom: na een echtscheiding gaat u beiden een eigen huishouden runnen met de daarbij komende financiële gevolgen. Wij helpen u heel graag deze zo goed mogelijk in kaart te brengen en daar waar nodig oplossingen te regelen.

 

#alimentatie #alimentatieverzekering #financiële zorgen #financieel advies

 

Auteur: Barbara Stoopman van Nouveau Consultancy